Viljandlased käisid Toompeal piketeerimas

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus.
Meeleavaldus. Foto: Raigo Pajula

Paarkümmend viljandlast käis eile Tallinnas Toompeal piketeerimas töölepingu seaduse muutmise vastu.


Ametiühingute korraldatud piketile sõitis bussitäis inimesi, neist suurem osa siinsest haiglast.

«Osalejad olid need inimesed, kel täna oli tööst vaba päev või puhkus,» selgitas Eesti ametiühingute keskliidu Viljandi- ja Järvamaa osakonna juhataja Helle Sauga.

Teel Tallinna tegi üks buss peatuse Paides, et võtta kaasa sealt meelt avaldama sõitjad. Seal sisenes bussi vaid üks mees.

Kella poole kolme ajal alanud meeleavaldust kommenteerides jäi Sauga rahule, et 1500 inimest suudeti kontrolli all hoida.

«Paar Öise Vahtkonna liiget üritasid seal küll provokatsioone alustada, kuid osalejad sellele ei allunud,» ütles ta.

Sauga tunnistas aga, et natuke pahandas teda Keskerakonna käitumine. «Vilja Savisaar ja Marika Tuus võtsid väga aktiivselt sõna ning üritasid endale ametiühingute arvelt reklaami teha,» sõnas ta. «Aga eks see kuulu asja juurde.»

Samal ajal käis Toompeal ning Kadriorus ka bussitäis Viljandi haigla ametiühingu liikmeid, aga nemad piketil ei osalenud. Küll aga kohtusid nad Stenbocki majas peaminister Andrus Ansipiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles