Minihansa idee pälvis Saksamaal tähelepanu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Valuoja orgu kavandatava minihansa teemparagi ideekonkursi võidutööst.
Fragment Valuoja orgu kavandatava minihansa teemparagi ideekonkursi võidutööst. Foto: OÜ Georgette Studio

Teisipäeva esimestel tundidel saabus Saksamaal, Herfordi linnas peetud hansapäevadelt Viljandi delegatsioon, kes tutvustas seal esmakordselt Minihansa teemapargi ideed.

«Meie tutvustus teemapargist on nüüd teistele hansaliidu linnadele edasi antud. Vastuvõtt ideele oli väga positiivne, esimesed linnad avaldasid huvi ning küsisid aktiivselt lisainformatsiooni,» selgitas Viljandi linnapea Loit Kivistik.

«Nüüd jääb üle oodata, huvilisi aktiivselt informeerida ning idee edasine saatus selgub 15. oktoobril, mil on tähtaeg projektiga liitumiseks,» lisas Kivistik.

Et 2015. aasta rahvusvahelised hansapäevad toimuvad Viljandis, keskendus linna delegatsioon neljal päeval kestnud üritusel linna tuvustamisele ja 2015. aasta rahvusvaheliste hansapäevade turundamisele.

«A. Le Coqi poolt villitud Viljandi hansaõlu sai kiiresti otsa,» ütles Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull. «Mina usun, et meil läks väga hästi, tutvustasime 2015. aasta sümboolikat, kogu meie kuvand oli ülesehitatud selle turundamisele ning kõik delegatsioonis olnud 39 viljandlast said sellega väga hästi hakkama,» oli Kull veendunud.

Viljandi linna 39liikmelisse delegatsiooni kuulus rahvatantsurühm Vabajalg, ansambel Paabel, kunstnik Uku Sepsivart, toitlustajad, käsitöölised, noorgiid ning noorte volikogu, linnavalitsuse ja linnavolikogu esindajad. Reklaammaterjalid ja kogu 2015. aasta Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade tunnuskujunduse tegi Tõnno Habicht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles