Kas konditsioneer, soojuspump või hoopis ventilaator?

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Pumbajaam juhatuse esimehe Rein Kessleri sõnul peab konditsioneeri või soojuspumpa ostma hakates arvestama hulka asjaolusid, näiteks seda, missuguses majas ja mitmendal korrusel ruumid asuvad ning kuhupoole jäävad aknad.
Osaühingu Pumbajaam juhatuse esimehe Rein Kessleri sõnul peab konditsioneeri või soojuspumpa ostma hakates arvestama hulka asjaolusid, näiteks seda, missuguses majas ja mitmendal korrusel ruumid asuvad ning kuhupoole jäävad aknad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui firmad soetavad oma kontori õhutemperatuuri reguleerimiseks konditsioneere, siis koju ostetakse enamasti soojuspump, sest seda saab kasutada nii suvel kui talvel.

Viljandi Home Gallerys asuva ABC Kliima salongi juhataja Siiri Pärna sõnul on elu- ja tööruumide õige temperatuur väga tähtis.

«Sise- ja välistemperatuuri vahe võiks olla neli-viis kraadi. Kui õues on 30 kraadi sooja, on ruumis soovitatav umbes 25 kraadi. Suurem temperatuuri vahe ei ole inimese organismile hea: see võib kaasa tuua näiteks hingamisteede haiguse,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles