Võhma kool otsib direktorit

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 09APR13
Võhma gümnaasium. Võhma kool jääb ülejärgmisel aastal gümnaasiumiosata.
 ELMO RIIG/ SAKALA
VILJANDI, EESTI, 09APR13 Võhma gümnaasium. Võhma kool jääb ülejärgmisel aastal gümnaasiumiosata. ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnavalitsus kuulutas äsja välja konkursi, leidmaks inimest, kes direktorina juhiks Võhma gümnaasiumi ja muusikakooli.

Uut juhti vajatakse senise direktori lapsehoolduspuhkuse ajaks. «Seadus lubab olla kodus, kuni laps saab kolmeaastaseks, aga puhkuselt võib tagasi tulla ka varem,» tõdes linnapea Avo Põder. Ta möönis, et üsna lühikeseks, pealegi ebamääraseks ajaks head juhti leida on keeruline. «Seaduse järgi peab kandidaadil olema läbitud 240-tunnine juhtimiskoolitus. Samuti võiks direktoriks pürgijal olla pedagoogilise töö kogemus,» selgitas Põder.

Linnapea ütles, et kui konkursil sobivat koolijuhi asendajat ei leita, tuleb hakata kandidaatidega otseläbirääkimisi pidama. Konkursi tarvis moodustab linnavalitsus komisjoni, millesse kuuluvad linnavalitsuse ja -volikogu ning õpetajate ja kooli hoolekogu esindajad.

Uue juhi leidmiseni täidab kooli põhimäärusest lähtudes direktori kohuseid õppejuhataja. Pikas plaanis ei oleks Põdra arvates mõistlik pelgalt õppejuhatajaga jätkata, sest siis hakkaks kannatama õppe kvaliteet. «Üks inimene ei jaksa kogu tööd teha, seda enam et juhtida tuleb ka muusikakooli,» selgitas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles