Viljandimaal meenutatakse küüditatuid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilistvere kommunismiohvrite mälestusmärk.
Pilistvere kommunismiohvrite mälestusmärk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna möödub 72 aastat ööst, mil Eestist küüditati Siberisse üle 65 000 inimese. Mälestusüritusi peetakse juhtunu meenutamiseks täna nii Viljandis kui Pilistveres.

Viljandis kogunetakse kell 16.30 Jaani kirikusse, kus õnnistatakse Memento Viljandi ühenduse lipp ning siirdutakse seejärel läheduses oleva represseertitute kivi juurde.

Tänavu möödub 25 aastat ajast, kui hakati avalikult rääkima Nõukogude Liidu mõrvarlikest süsteemidest, asutati kommunistliku partei kõrvale vastandlikku ideoloogiat kandev Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei ning rajati küüditatute mälestamiseks kommunistliku genotsiidi ohvrite memoriaal ― Pilistvere kivikangur.

Sellest ajast peale on seal iga aasta 14. juunil peetud mälestuskogunemisi. Ka tänavu kutsutakse kõiki täna kell 13 Pilistvere kivikangru juurde mälestusteenistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles