Häirekeskus otsib inimesi elutähtsale tööle

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskuse töötajad.
Häirekeskuse töötajad. Foto: Priit Simson / Postimees

Häirekeskus kuulutas välja konkursi uute päästekorraldajate leidmiseks, teatas keskuse avalike suhete juht Jaana Padrik.

Päästekorraldaja võtab vastu hädaabinumbrite 112 ja 110 kõnesid ning selgitab välja abivajaduse.  Päästekorraldajaks saab kandideerida häirekeskuse Tallinna, Pärnu, Jõhvi ja Elva keskustesse. 

«Päästekorraldaja töö on elutähtis — see aitab päästa inimelusid,»  ütles häirekeskuse peadirektor Janek Laev. «Päästekorraldaja on esimene inimene, kes võtab vastu hädasolija appikutse ning selgitab välja, millist abi ja kui kiiresti helistaja vajab. Helistaja on tihti kriisisituatsioonis, ise õnnetusse sattunud või õnnetust pealt näinud. Päästekorraldaja peab väga keerulistes, abivajajale eluohtlikes olukordades suutma sekundite, kõige rohkem minuti jooksul helistajalt teada saada, mis täpselt juhtus.»

Häirekeskus on saanud keskmiselt miljon 112-kõnet aastas. Maikuus võtsid päästekorraldajad nädalas vastu 17 000 — 18 000 hädaabikõnet. 

«Neid kõnesid vastuvõtva päästekorraldaja töö on vastutusrikas ning nõuab head analüüsi- ja otsustusvõimet, oskust kiiresti erinevaid olukordi lahendada. Päästekorraldajal peab olema kõrge pingetaluvus, sest ta töötab pidevas õnnetuste infoväljas,» kirjeldas Laev. «Kuid see töö on kindlasti ka väga huvitav ja suur väljakutse: kahte ühesugust telefonikõnet ei ole ja iga kõne taga võib olla vajadus päästa inimeste elu, vara ja meie elukeskkonda.»

Päästekorraldajaks saamine toimub tavapärasest erineva töökonkursiga. Häirekeskus võtab sobivad kandidaadid teenistusse ning nad saavad kõigepealt tutvuda päästekorraldaja tööga hädaabikõnede vastuvõtmisel. Peale tööga tutvumist suunab häirekeskus tulevase päästekorraldaja õppima sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekooli Väike-Maarjas.

Koolis õpivad päästekorraldajad töötlema pääste-, kiirabi ja politsei valdkonna hädaabiteateid. Kümme kuud kestva õppetöö ajal on tasuta ühiselamukoht, toit ja vormiriietus ning makstakse stipendiumi. Peale kooli lõpetamist tulevad päästekorraldajad tööle.

Häirekeskuse päästekorraldaja erialale saab kandideerida kuni 1. juulini. Kandideerimisel tuleb valida keskus, kuhu soovitakse tööle saada: Põhja keskus Tallinnas, Lõuna keskus Elvas, Ida keskus Jõhvis või Lääne keskus Pärnus. Kandideerimisinfo on üleval CV Online’is, CV Keskuses ja häirekeskuse kodulehel www.112.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles