Ametühingute juht: Suurimad mured on tekstiilitööstuses

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kolmapäeval Viljandis käinud Eesti Ametühingute Keskliidu esimees Peep Peterson nentis, et Viljandimaal on tööandjate ja töötajate vahelises dialoogis kõige rohkem muresid tekstiilitööstuses.

Kohtumisel Viljandi maavanem Lembit Kruusega selgitas Peterson, et tema töövisiidi põhjuseks oli võimaluste uurimine ametiühingute töö hoogustamiseks Viljandi maakonnas.

Maavanemaga kohtudes keskendus Peterson kivistunud hoiakute muutmise vajadustele, leides et ettevõtja ei pruugi olla ahne, töötaja loll ja valitseja ülbe. «Meie laiem huvi on anda kindlustunne kõikidele, et neid kuulatakse ja kuulda võetakse,» selgitas ta. «Pikaajaline õnnelik tööelu on ametühingute tegevuses ja uskumuses uus läbiv mõtteviis.»

Maavanem Lembit Kruuse uuris, millistes valdkondades Keskliidu arvates vajab Viljandimaa paremaid dialoogivõimalusi tööandjate ja töövõtjate vahel ning sai vastuseks, et praegu on peamiseks murevaldkonnaks siinne tekstiiltööstus.

Eesti Ametühingute Keskliit (EAKL) on Viljandis tegutsenud alates 1997 aastast, kuid järjepidev tegevus on viimastel aastatel vaibunud. Nüüd soovitakse Petersoni sõnul taas teadvustada ametühingute kui vabatahtlikkusel põhineva organisatsiooni liikmeks kuulumise võimalusi.

Kohtumisest võtsid osa ka EAKL Tartumaa osakonna juhataja Arno Arukask ning endine Viljandi- ja Järvamaa osakonna juhataja Helle Sauga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles