Viljandimaa tähistab Eesti lipu aastapäeva koos väikeste lauljatega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval, 4. juunil kell 12 tähistatakse Viljandis Vabaduse platsil Eesti lipu 125. aastapäeva.


Eesti lippu kogunevad tema tähtpäeval tervitama 225 Viljandi linna ja maakonna lasteaedade vanemate rühmade last, kes esitavad teemakohaseid laule ning Viljandi lasteaed Mängupesa muusikakasvataja Eda Ausi juhendamisel liikumiskava.

Tähtpäeva auks tuleb esmaettekandele Viljandi laululooja Hedi-Kai Pai kirjutatud «Eestimaal on pidupäev», laste ühendkoori saadab muusikakooli saateansambel.

Päevakohase kõnega tervitab Viljandi linnapea Kalle Jents ning Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak kõneleb esimese lipu õmblejast Emilie Rosalie Beermannist, kes puhkab Viljandi Vanal kalmistul.

Ürituse lõpetab ühislaul «Eesti lipp», mida kõik on oodatud kaasa laulma. Lipuvalves seisavad Viljandimaa kodutütred ja noorkotkad, kes viivad hiljem Emilie Rosalie Beermanni hauale lilli.

Lipupäeva tähistamist toetab Eesti Lipu Selts, kes kingib igale osalevale laululapsele väikese lipu, ning siseministeeriumi kohaliku omaalgatuse programm.

Korraldajad loodavad, et austusest ning armastusest kodumaa ja lipu vastu on ka pealtvaatajad endale selleks päevaks rahvuslipu muretsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles