Odavaima maasika saab turupäeva lõpul

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal asuva Udsu talu peremehe Heino Ilissoni sõnul hakkab maasikate hing langema järgmisel nädalal ning siis võib kilo punaseid marju saada 2,50 euroga.
Valgamaal asuva Udsu talu peremehe Heino Ilissoni sõnul hakkab maasikate hing langema järgmisel nädalal ning siis võib kilo punaseid marju saada 2,50 euroga. Foto: Anna Aurelia Minev / Sakala

Teisipäeva ennelõunal oli Viljandi turul mitu maasikamüüjat, kes pakkusid marju nii nelja, viie kui seitsme euroga. Kuigi õhtupoolikul on marjad odavamad kui hommikul, lubavad müüjad üldist hinnalangust alles jaanipäevaks.

Valgamaal asuva Udsu talu peremees Heino Ilisson on müünud Viljandi turul maasikaid umbes viis aastat. Tänavu jõudis ta siia esimest korda 7. juunil. «Mullu tulin päev hiljem. Tänavu oli kevad hilisem ning arvasin, et tulen turule alles juuni keskel, aga ilmad läksid palavaks ja sain enne,» tõdes Ilisson. Maasikad on tema kinnitust mööda kasvanud avamaal katteloori all ning kemikaale kasutatud ei ole.

«Minu maasikad on magusad ning müün neid viis eurot kilo. Tartus seevastu tahetakse kilo eest saada 15 eurot,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles