Võrtsjärve kalad ootavad taas rahvast laadale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve kalalstele on viimastel aastatel tugevasti pilliroogu juurde tulnud,see aga takistab kalade vaba liikumist.
Võrtsjärve kalalstele on viimastel aastatel tugevasti pilliroogu juurde tulnud,see aga takistab kalade vaba liikumist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Jõesuu puhkealal viiendat Võrtsjärve kala- ja käsitöölaata.

Mittetulundusühingu Võrtsjärve Kalanduspiirkond tegevjuhi Jaanika Kaljuvee sõnul otsustati sel aastal ühendada jõud Võrtsjärve sihtasutusega ja korraldada esimese ümmarguse aastapäeva tähistamiseks kahepäevane suur sündmus.

Muu hulgas saavad huvilised 3D maastikuteatri abil tutvuda olulisemate järveäärsete paikade ehk Võrtsjärve väravatega, ostelda kala- ning käsitöölaadal ning saada osa Võrtsjärve mängudest, millest osa peetakse ka Kolga-Jaanis.

Kaljuvee sõnul võib Koržetsi kalaroogade õpiköögis näha kokkade toimetamist ja saada näpunäiteid väga hea kalasupi keetmiseks või järveteemalise piknikukorvi koostamiseks. Jõesadamas on väljapanekuga väljas Võrtsjärve vabatahtliku järvepääste ühingu esindajad, kes demonstreerivad päästevarustust ja –tehnikat. Kohal on ka sepp, kes tutvustab oma töö eripärasid, samuti on võimalik õppida tundma kitarri ja kannelt ühendavat kitannelt.

Lisaks Võrtsjärve taidlejatele loovad laupäeval laadameeleolu Kihnu Poisid ja pühapäeval Marko Matvere koos Väikeste Lõõtspillide Ühinguga. Laupäevase laadapäeva lõpetab tantsuõhtuga ansambel Melody.

Loomulikult saab laadalt osta piirkonna käsitöömeistrite loomingut ja maitsta kõikvõimalikul kujul Võrtsjärve kala. Kellel kaubad koos, võib aga ühineda kas kalepurjekas Paula meeskonnaga või teha mõne muu veealusega tiiru Võrtsjärvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles