Röövimisele tulgu lõpp

Neeme Suur
, riigikogu õiguskomisjoni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Suur
Neeme Suur Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

EESTI SEADUSTES pole liigkasuvõtmise mõistet, sest kasumit teenida ei ole ju patt. See vaba turumajanduse põhimõte tundub nii lihtne ja kõigutamatu. Ometigi eksisteerib meil kiirlaenuturg, kus pahatihti teenitakse teiste inimeste hädade ja õnnetuste pealt ning kus makstavad protsendid on sageli ebaõiglaselt kõrged.

Just seepärast, et kiirlaenude teenus muutuks inimlikumaks, kinnitaski riigikogu äsja võlaõigusseaduse ja reklaamiseaduse muutmise seaduse.

Kiirlaenudest ja ka kiirlaenude reklaamimisest on paraku saanud üldrahvalik häda, mis on juba pikki aastaid olnud teravalt ühiskonna tähelepanu all. Vaesus ja laenuorjus käivad teadagi käsikäes. Kurikuulsa lause «Käes on laenuaeg» ja muude samalaadsete reklaamide mõju all astuvad majanduslikes raskustes inimesed järjest ja järjest lõksudesse, mis on neile nii lahkelt valmis seatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles