PRIA alustab loomakasvatustoetuste maksmist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates neljapäevast jõuavad loomakasvatustoetussed loomapidajate pangakontodele.
Alates neljapäevast jõuavad loomakasvatustoetussed loomapidajate pangakontodele. Foto: SCANPIX

Sel nädalal tegi põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) otsused märtsis esitatud loomakasvatustoetuste taotluste kohta, määrates viit liiki toetusteks kokku ligi 19,9 miljonit eurot. Alates neljapäevast jõuavad toetused loomapidajate pangakontodele.

Loomakasvatustoetuste taotlusi võttis PRIA vastu 2.—20. märtsini, piimasektori eritoetuse taotlust said kuni sajapealise piimakarja pidajad esitada veel 15. aprillini. Kokku laekus 4930 taotlust.

Üleminekutoetused maksab PRIA välja mais ja juunis, piimasektori eritoetused määrab ja maksab detsembris.

«Toetuste ladusale menetlemisele aitas kaasa fakt, et tänavu täitis üle 43 protsendi taotlejatest dokumendi elektrooniliselt e-PRIA-s,» märkis PRIA otsetoetuste osakonna menetlusbüroo juhataja Tanel Trell. Ta juhtis aga tähelepanu, et nagu eelmisel aastal tuleb ka tänavu Euroopa Nõukogu määruse alusel vähendada üleminekutoetuste summat neil, kel kõigi otsetoetuste summa ületab 5000 eurot.

Otsetoetuste hulka kuuluvad kõik looma- ja pindalapõhised üleminekutoetused, ühtne pindalatoetus ja piimasektori eritoetus. Üle 5000 euro ulatuvat otsetoetuste summat vähendatakse 10 protsenti ja mahaarvamine tehakse üleminekutoetustest. Kui otsetoetuste summa on üle 300 000 euro, on vähendus üle selle jäävalt osalt veel neli protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles