Mida suudab 4,6 miljardit eurot?

, riigikogu rahanduskomisjoni liige Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus
Urve Tiidus Foto: Andres Reiss / Postimees

KUJUTLUSVÕIME ergutamiseks teeme väikese jagamistehte. 4,6 miljardi euro eest saaks ehitada näiteks 30 suuremat sorti ristluslaeva. Umbes sama palju maksaks kaheksa Muhu- ja Saaremaale viivat Väikese väina silda.

Just täpselt nii palju on uuel rahastamisperioodil, aastatel 2014—2020, Eestil kasutada Euroopa Liidu eelarve raha. Puht matemaatiliselt panustab 503 miljonit eurooplast, nende seas ka eestlased, noorimast kõige vanemani igaüks Eesti arengusse 9,1 eurot.

Laias laastus jaguneb see hiigelsumma järgmiselt: 438 miljonit hariduse heaks, 553 miljonit tööhõivesse, 755 miljonit majanduse konkurentsivõime parandamiseks, 666 miljonit keskkonna tarvis, 600 miljonit kommunikatsiooniühendustesse (maanteed, raudtee, lairibaühendused) ja ülejäänu haldusvõimekuse edendamiseks. Osa rahast jäetakse ka 2018. aastani reservi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles