Pärimusmuusika festival avalikustas tänavused esinejad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. pärimusmuusika festival peetakse Viljandis 25.—28. juulini.
21. pärimusmuusika festival peetakse Viljandis 25.—28. juulini. Foto: Roger Ote / Viljandi fotoring

25.—28. juulini Viljandis asetleidev pidude ja pühade pidamise rituaalidele pühendatud 21. pärimusmuusika festival toob kokku nii teemaga haakuvad välisartistid kui kohalikud pärimuskollektiivid.

Üks eksootilisemaid esinejaid, Manganiar Group, tuleb Indiast Rajasthanist ning tema muusika peegeldab kohalikku lõbusat ja värvikat elu. Mütoloogilised juhtumised, kevad ja vihmahooaeg, vee toomine, Krishna ja Rama, Rajputide vaprus ja kaamelisõidud — sellest kõigest räägivad nende lood.

Traditsioonilist ja ehedat muusikat otse Rumeenia külapeolt pakub kümneliikmeline mustlaste puhkpilliorkester Fanfare Shukar. Balkanimaades ei möödu ühtki pulma või muud tähtpäeva puhkpilliorkestrita. Ainuüksi Fanfare Shukari külas tegutseb neid viis.

Joji Hirota trio toob aga Viljandisse ehtsa taikotrummi — võimsa ja muljetavaldava muusikainstrumendi, mida Jaapanis on taotud väidetavalt juba 4000 aastat. Džässitaustaga Hirota loomingusse kuulub nii ambientseid lugusid kui ehedalt rituaalset, ainult taikotrummidega tekitatud rütmimuusikat.

Lisaks neile esinevad festivalil Veja Horvaatiast, Pamuya Ameerika Ühendriikidest, Maria Korepanova Udmurtiast, Wang Li Hiinast, Tungan Rootsist, Buda Folk Band Ungarist ning Sitar & Sarod Ensemble Afganistanist.

Eesti esinejatest astuvad lavale teiste hulgas Ro:Toro koos 30-liikmelise politsei- ja piirivalveorkestriga, Mari Kalkun bändiga, Laudaukse Kääksutajad koos Kristiina Ehiniga, varjuteatriansambel Luud ja paljud teised. Sealhulgas ka eelmistel festivalidel publiku lemmikuteks kujunenud Zetod, Svjata Vatra ning bänd, mis pole puudunud üheltki festivalilt — Untsakad.

Rohkem infot esinejate kohta saab pärimusmuusika festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles