Pindalatoetuse taotlemisega tuleb kiirustada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmupilv käib tavaliselt kevadtöödega kaasas.
Tolmupilv käib tavaliselt kevadtöödega kaasas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pindala- ja keskkonnatoetuste taotluste tähtaegseks põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile esitamiseks on aega 21. maini. Reede hommikuks oli laekunud 9332 taotlust, vähemalt 7000 on veel juurde oodata.

PRIA soovitab esitamata taotlused vormistada elektrooniliselt e-PRIAs, mis on kasutatav ööpäev läbi. Kõik vajalikud juhendid e-PRIA kasutasmiseks on saadaval samal lehel ning vajaduse korral võib abi küsida tööpäeviti infotelefonil 737 7679.

Viimastel päevadel on PRIA maakondlikes teenindusbüroodes käijaid väga palju ja võivad tekkida järjekorrad. Tuletame meelde, et paberil taotlusdokumendid tuleb täita juba enne büroosse tulekut.

Aega säästab see, kes täidab taotluse e-PRIA-s endale sobival ajal. E-PRIA süsteem asub kliendi sisestatavaid andmeid kohe töötlema, annab võimalikest vigadest kohe märku ja taotleja saab need veel enne taotluse esitamist ise parandada.

Pindalatoetuste laekumine on tänavu läinud tempokamalt kui eelmisel aastal, kui samaks ajaks oli esitatud ligi 350 taotlust vähem. Ka e-PRIA-s taotluse esitajate osa on eelmise aastaga võrreldes suurenenud.

Pindalatoetuste taotlemiseks vajalik info on PRIA kodulehel.

Pärast 21. maid saab taotlusi hilinenult esitada ja juba varem esitatud taotlustele põlde lisada veel 17. juunini. Tuleb aga arvestada, et pärast 21. maid esitatud taotluse alusel määratavat toetust vähendatakse 1 protsendi võrra iga hilinetud tööpäeva kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles