Poole tunni tee kaugusel

, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Erakogu

NII NAGU SÜDA on mootor, mis tagab, et kogu organism toimib ja on elujõuline, on tõmbekeskused maakondades kohaliku arengu mootor. Järgmise seitsme aasta euroraha lähebki eelkõige selliste keskuste, nende nii-öelda kohalike südamete turgutamiseks ja elujõulisena hoidmiseks. Selleks, et keskused suudaksid kogu oma toimeala ulatuses tegelda koordineeritult kohaliku elu küsimustega.

Kui me tahame teha tarku otsuseid, peame oskama ja ka julgema vaadata ettepoole. Meie rahvaarv väheneb ning inimesed kolivad üha enam keskustesse ja nende ümbrusesse. Viljandimaa elanike arv kahanes registri andmetel eelmisel aastal rohkem kui 800 inimese võrra.

Riigi ja omavalitsuste ühine kohustus on mõelda, mida saab ette võtta, et inimestel oleks võimalik elada, kodu rajada, lapsi kasvatada ning sobivat ja ka tasuvat tööd teha just selles Eesti paigas, kus neile meeldib. Selleks peame vaatama, kuidas nad praegu elavad, kuidas on ajas muutunud nende harjumused ja vajadused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles