Linnavalitsus loobus kollasest raamist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / montaaž

Viljandi linnavalitsus otsustas loobuda projektist, mille tulemusena oleks lossimägedesse paigaldatud ajakirja «National Geographic» kollane raam.

«Raami võimalik paigaldamine lossiparki tekitas viljandlaste hulgas vastakaid arvamusi ning üldsuse huvist lähtudes otsustasime sellest projektist loobuda,»’ ütles linnapea Loit Kivistik.

Avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul kaaluti kõik poolt- ja vastuargumendid veel kord läbi ning otsustati teema lõpetada. «Meie esimene soov oli Närska mägi, aga kahjuks see koht ei vastanud projekti kriteeriumidele,» lisas Kull.

Projekti järgi ei tohi paigaldatav raam mõjuda keskkonnas võõrkehana, sellest peab avanema esteetiline vaade, sinna peab olema tagatud aastaringne juurdepääs ning raam peab olema paigaldatud kogukonnale kõige sobivamasse kohta.

Lõuna-Eesti piirkonnale mõeldud projekt sai alguse 2013. aasta talvel Tartumaa arendusseltsi eestvedamisel ning sellega on tänaseks liitunud mitu omavalitsust. Projektiga liitunud omavalitsustel on võimalik paigaldada ajakirjale «National Geographic» tunnuslik 4,2 meetrit kõrge ja 3 meetrit lai kollane raam oma kodukoha vaatamisväärsesse paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles