Kasvuaastate ängi ja ilu peenramaad

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ehini värske teos «Paleontoloogi päeva­raamat» koosneb isiklikku laadi mälu­piltidest.
Kristiina Ehini värske teos «Paleontoloogi päeva­raamat» koosneb isiklikku laadi mälu­piltidest. Foto: Margus Haav / Sakala

Kristiina Ehini värske teos «Paleontoloogi päevaraamat» jutustab ühest kiiresti muutuvas ajas kasvavast Rap­la tüdrukust, kes oma kasvukeskkonnast juuri leidmata hakkab neid otsima eelajaloost. Eelajalugu, lähiminevik ja olevik põimuvad kirevaks tervikuks ning samamoodi põimuvad proosa ja luule.

Kohtume Kristiina Ehiniga Tartus. Loomemajanduskeskuse keldrikorrusel on sisse seatud tema enda kirjanduskamber — üks mõnus koduväline kirjutamise paik ja samas sundimatu kooskäimise koht.

Ilm on tõeliselt soe, isegi õhuke mantel on liiast. Vana maja on elu täis. Tänavalt pöörab sisse seltskond häälekaid tüdrukuid. Kõige elavaloomulisem nendest on endale millegipärast selga tõmmanud karvase mägrakostüümi. Trepi kõrval ajab juttu kaks prillide ja habemega ülikonnas noormeest, läikivad tahvelarvutid kaenla all. Nurga tagant ilmub ootamatult roosa särgiga haridusminister Jaak Aaviksoo ning tõttab majja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles