Liit kogub lugusid õppelaenust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üliõpilaskondade liidu juhatuse esimees Joonas Pärenson
Eesti üliõpilaskondade liidu juhatuse esimees Joonas Pärenson Foto: Toomas Huik

Eesti üliõpilaskondade liit (EÜL) algatas täna kampaania lugude korjamiseks riigi ja omavalitsuste ametnikelt ning üliõpilastelt, kes on võtnud õppelaenu teadmises, et riik selle hüvitab.


«Leiame, et paljudel praegustel ja endistel üliõpilastel on tekkinud õiguspärane ootus, et nende õppelaen pärast riigitööle asumist kustutatakse. Nüüd aga ähvardab oht, et riik käitub oma kodanike suhtes sõnamurdlikult. Seetõttu algatasime kampaania, et saada teada, kuidas muudatus inimeste majanduslikku olukorda mõjutaks ning mida sellest arvatakse,» ütles liidu juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Lugude abil kavandatakse õppelaenuga seotud tegevusi ja valmistatakse ette võimalikku kohtuvaidlust.

Oma arvamust avaldama on oodatud nii inimesed, kes on muudatuste poolt, kui need, kes on vastu. Eriti teretulnud on kirjutised neilt, kelle elu riigi ootamatu otsus teravalt mõjutab. Lood tuleb saata e-postiaadressil eyl@eyl.ee.

EÜL on üliõpilaste 1991. aastal asutatud katusorganisatsioon. Liit esindab Eesti tudengite hariduslikke, kultuurilisi, majanduslikke ja sotsiaalseid huve ning kaitseb nende õigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles