Kurjamid hävitasid lilli emadepäeva eel

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid õitsemas.
Tulbid õitsemas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Emadepäeva eelõhtul kiskusid tundmatud paharetid mullast välja tulbid, mille varred murti pooleks ning taimed lömastati jalaga.

Viljandis asuva Toome tänav 19 kortermaja elanik Ella Ruus sõnas, et päev enne emadepäeva olid tema maja ümbruse peenrad täis õiterohkeid punaseid ja kollaseid tulpe. «Mõned aastad tagasi tunnustati meie kortermaja linna üheks ilusamini hooldatud majaümbruseks. Maja juures on istutatud puid ja põõsaid ning seina ääri kaunistavad lillepeenrad,» jutustas Ruus.

Ilusasti hooldatud majaümbrus ning kaunid lillepeenrad muutusid emadepäeva eelõhtul aga ebameeldivaks vaatepildiks: 43 tulbiõit olid mullast välja kistud, varrelt pooleks murtud ning taimed jalgadega lömastatud. «Kõik õied olid peenardele kas siis suure viha või lausa rõõmuga maha visatud,» kirjeldas kohapealset vaatepilti Toome tänava elanik. «See pilt oli nii kohutav, et pani mind ahhetama ja lausa appi karjuma. Kes seda tegi? Miks ta seda tegi? Miks ta vihkab looduse ilu?».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles