Motokrossi Eesti meistrivõistluste avaetapil võidukad Lehtla ja Rätsep

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motokross.Karksi vallas Ainja rajal Eesti meistrivõistluste avaetapp.
Motokross.Karksi vallas Ainja rajal Eesti meistrivõistluste avaetapp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi-Nuias, Ainja krossirajal alustati laupäeval selle aasta Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlustega, kus olid kohal pea kõik Eesti parimad krossisõitjad. Umbes tuhande pealtvaataja ees selgusid aasta esimesed etapivõitjad soolotsiklite klassides, külgvankritele oli see juba teiseks etapiks.

MX1 klassi etapivõit läks Lauri Lehtlale (Sahkar KTM Racing, KTM), Juss Laansoo (AKR KTM Racing, KTM) oli teine ja Indrek Mägi (Saku MK, Kawasaki) kolmas. MX2 klassis sai etapivõidu Priit Rätsep (Estonian Express Racing, KTM), võrdsete punktide juures Karel Kutsariga (Sahkar KTM Racing, KTM) otsustas ära Rätsepa teise sõidu võit. Kolmas oli Andre Park (Yamamoto RC, Yamaha).

Külgkorvide sõidus läks etapivõit Lätti Arnolds ja Gints Silisele, teiseks jäid Tanel Reesna ja Ivars Skultans (Redmoto Honda Racing) ning kolmandad olid Kert Varikule ja Erki Kõivule (AYR Racing Team).

Seeniorite klassis sai etapivõidu Heigo Lauren (Yamamoto RC, Yamaha), teine oli kokkuvõttes Reio Engman (Lääne MK, Yamaha) ning kolmas koht kuulus Aivo Rabbile (Paikuse MK, Yamaha). kes oli mõlemas sõidus kolmas.

MX2 jun arvestuses võitis Tomass Sileika Lätist mõlemad sõidud, teine oli etapi kokkuvõttes Kert Pääbo (Lääne MK, Yamaha), kes oli sõitudes neljas ja teine. Kolmas koht kuulus Hendrik Talvikule (Paikuse MK, Suzuki), kes oli avasõidu teine ja teise sõidu neljas.

Mini MX klassis etapi kokkuvõttes oli Marko Lepik (Mini RC, Pitpro), teine Tanel Turro (Mini RC, Buccimoto) ja kolmas Karl Lõbus (MC Saaremoto). Mini MX Hobby oli Eesti karikavõistluste etapiks ja siin sai võidu Kardo Orav (Mini RC, Pitpro) Karl Markus Jõeste (Viljandi VMK, ATM) ja Mart Kinnase ees.

85 cc klassis sõideti Karksi Cup arvestuses ja võidu sai mõlemad sõidud võitnud Tamur Talviku (Paikuse MK, KTM), teine Rait Kaimer (Saku MK, KTM) ja kolmas Reio Timmi (Kagu MK, KTM). Eraldi sõit oli ka klassis Karksi valla Open, kus stardis Karski TSK endised ja praegused tegijad ja võidu sai seal Raido Nikonorov Eero Ilvese ja Renno Ruubeli ees.

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlused jätkuvad 25. mail Lange motokeskuses sõidetava teise etapiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles