Ainja rajal sõidetakse laupäeval motokrossi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Varik ja Erkki Kõiv teenisid mullu teist aastat järjest Eesti meistri tiitli.
Kert Varik ja Erkki Kõiv teenisid mullu teist aastat järjest Eesti meistri tiitli. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Karksi-Nuia krossirajal algavad Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlused tähistavad 65. aastapäeva. Esimesed Eesti motokrossi meistrivõistlused peeti 1948. aasta 8. novembril Kose-Lükatil.

Homme kell 11.30 Karksi-Nuia rajal püüavad meistrisarja punkte klassid MX1, MX2, külgvankrid, MX2 juuniorid, seeniorid ja Mini MX. Eesti karikasarja etapp on see klassile Mini MX Hobi. Lisaks neile peetakse arvestust veel klassides Karksi Cup 85 cm³ ja Karksi Valla Open.

X1 ja MX2 klassides on kohal peaaegu kõik Eesti tippsõitjad ja nende klasside ühised stardid on kindlasti ka päeva maiuspalad. Kohal on mõlema klassi valitsevad meistrid Juss Laansoo AKR KTM Racing meeskonnast (MX1) ja Priit Rätsep Estonian Express Racing meeskonnast (MX2).

MX1 klassis teeb oma esimeses võistluse Eestis Sahkar KTM Racing sõitja Lauri Lehtla, kes tänavu osaleb motokrossi MM-sarjas nagu ka Priit Rätsep. Oma osa põnevasse konkurentsi MX1 klassis annavad Jüri Triisa, Andero Lusbo, Heido Havam ning loomulikult motokrossi MM-sarjas MX3 klassis sõitev Ardo Kaurit ja paljud teised.

MX2 klassis on Priit Rätsepale konkurentsi pakkumas Euroopa meistrisarjas osalevad Karel Kutsar ja Andre Park, äsja Soome MV etapi võitnud ja sarja liidripositsioonil olev Erki Kahro, Kristjan Rätsep, Henri Roosiorg ja paljud teised. Karksi-Nuia publik on läbi aastate elanud kaasa külgvankrite sõitudele ning ka seal on oodata põnevaid lahinguid. Valitsevad meistrid Kert Varik ja Erkki Kõiv on juba esimese etapi võitnud, kuid konkurendid neile Karksi-Nuia rajal midagi kinkida ei soovi.

Võistluste pidulik avamine on inspireeritud omaaegsetest motokrossivõistlustest. Pärast treeninguid, kell 11.05 algab kõigi võistlejate paraad. Piduliku lipuheiskamise järel on võistlused avatud ja esimene start Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlustel antakse kell 11.30.

Kõigi piletiostjate vahel loositakse Husqvarna muruniiduk ja 200 liitrit kütust Olerexilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles