Rong viib muuseumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Mais saavad kooliõpilaste grupid sõita tasuta Edelaraudtee rongidega muuseume avastama. Pärandiaastat silmas pidades on Kadrioru kunstimuuseum, Niguliste muuseum ja Adamson-Ericu muuseum koos teiste Tallinna muuseumidega töötanud välja haridusprogrammi «Rööpad viivad pärandini».

«Projekt pakub õpetajatele võimaluse valida tervikpakett, mis muudab nende jaoks väljasõidu korraldamise lihtsamaks – ei pea mitme muuseumiga eraldi suhtlema, korraldama õpilaste toitlustamist ega nägema vaeva ajakava paikapanemisega,» ütles Kadrioru kunstimuuseumi haridustöö kuraator Linda Lainvoo.

Kadrioru kunstimuuseum on koostöös A. H. Tammsaare muuseumiga valmistanud ette paketi «Kadrioru pärlid», mis sisaldab tutvumist mõlema muuseumiga ning lõunat.

Niguliste muuseumi ja Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoone ühispakett «Keskaegne linn – kaupmehed, kõrts ja kirik» annab ülevaate keskaegsest kaubandusest ning kirikuelust Tallinna vanalinnas. Pakett sisaldab haridusprogrammi nii Suurgildi hoones kui Niguliste muuseumis, lisaks toitlustust Tallinna raekojaplatsil asuvas kõrtsis III Draakon.

Adamson-Ericu muuseum on valmistanud ette kaks paketti. Ühine programm Eesti vabaõhumuuseumiga – «Elamuspäev. Meistrid ja mustrid» – vaatleb rahvakultuurist pärinevaid mustreid ja kujundeid ning õpitubades saab neid ise teha proovida nii käsitöös kui kunstis. Päevakavva on mahutatud tegevusi mõlemas muuseumis ning toitlustus Kolu kõrtsis.

Adamson-Ericu ja Miia-Milla-Manda muuseumi ühisprogramm «Elamuspäev. Sõbrad päriselt ja mängult» arutleb sõpruse üle nii elus kui kunstis. Teemasse süvenetakse rollimängude ja õpitubade kaudu ning igal osalejal valmib ka põnev kunstiteos. Päevakavas on tegevusi mõlemas muuseumis ning toitlustus kohvikus Matilda.

Programmid on kolmapäeviti ja neljapäeviti. Infot leiab veebilehelt www.kunstimuuseum.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles