Vaktsiinibuss peatub taas Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reede, 10. mai pärastlõunal saavad soovijad Viljandis Vabaduse platsil taas astuda vaktsiinibussi, et lasta end vaktsineerida emakakaelavähi, hepatiidi, puukentsefaliidi või difteeria ja teetanuse vastu.

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialist Luule Vitsur ütles, et kampaania «Viljandimaa hoolib, hooli sina ka!» on pärast talvist pausi saanud suurema hoo sisse ning sel kevadel jõuab vaktsiinibuss Viljandisse juba teist korda. «Aprillis käis Viljandis vaktsiinibussis üle 40 inimese ning loodetavasti näidatakse suurt huvi kaitsesüstimise vastu üles ka sel korral,» ütles ta.

Maavalitsuse hoone ees Vabaduse platsil parkivas vaktsiinibussis on võimalik lasta end soodushinnaga vaktsineerida emakakaelavähki põhjustava inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu. HPV vaktsiini doos maksab 58 eurot.

Samuti saab vaktsiinibussis teha kaitsesüsti A- ja B-hepatiidi, puukentsefaliidi ning difteeria ja teetanuse vastu. Hepatiidivastased vaktsiinid maksavad 18—29 eurot, puugisüst 29 eurot ning difteeria ja teetanuse vaktsiin kolm eurot.

Osaühingu Terviseagentuur vaktsiinibuss on Viljandi maavalitsuse hoone ees Vabaduse platsil reedel, 10. mail kella 13—18. Vaktsineerimise eest saab bussis tasuda nii sularahas kui maksekaardiga.

Luule Vitsuri jutu järgi on mullu kevadel hepatiidivastasest kaitsesüstimisest alguse saanud kampaania osutunud vajalikuks. Kampaania põhirõhk on Viljandimaa 12—40-aastaste tütarlaste ja täiskasvanud naiste vaktsineerimisel emakakaelavähi vastu, võimaldades neile kõik kolm doosi HPV vaktsiini soodushinnaga.

Lisaks vaktsiinibussile on HPV vastast vaktsineerimist võimalik teha ka Viljandi haigla noorte nõustamiskabinetis ja günekoloogide juures, ent siis on vaja vaktsineerimiseks ise aeg kinni panna. Samuti saab end HPV vastu vaktsineerida perearsti juures, kuid sellisel juhul tuleb varem konsulteerida perearstiga, kes kirjutab inimesele välja digiretsepti ja ütleb, kust seda vaktsiini soodushinnaga saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles