Esmaspäeval algab aiajäätmete tasuta äravedu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi on vastavalt aiajäätmete äraveo nädalapäevadele jagatud tsoonideks.
Viljandi on vastavalt aiajäätmete äraveo nädalapäevadele jagatud tsoonideks. Foto: Linnavalitsus

Viljandlaste aia- ja haljastusjäätmed veetakse ka sel kevadel tasuta ära.

Linnavalitsus palub kinnistuomanikel täpselt jälgida jäätmete kogumiseks etteantud nõudeid. Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata 1,3 meetri pikkuseks ja kokku siduda. Puulehtede, tõrude ja muude aiajäätmete kogumisel tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 25 kilogrammi.

Nii oksad kui kotid tuleb tõsta kinnistuga külgneva tänava äärde äraveole eelneval päeval. Jäätmeveoauto kinnistutele sisse ei sõida.

Linn on jaotatud veopäevade järgi jaotatud viieks piirkonnaks. Näiteks esmaspäeviti võetakse peale lehekotid piirkonnas, mis jääb Põltsamaa maantee ja Uueveski tee ning Jakobsoni ja Tallinna tänava vahele.

Auto sõidab kogumispäeval piirkonnast läbi ühe korra. Kui kogumine toimub hommikul, siis pärastlõunal välja toodud lehekotti samal nädalal enam ära ei viida. Seepärast tulebki lehekott valmis panna veole eelneval päeval, nii ei jää see avalikku linnaruumi järgmise nädala veokorda ootama.

Linnavalitsus juhib tähelepanu sellele, et lehti ja oksi ei veeta ära ühel ja samal ajal. Põhjus on erinevates jäätmekäitluse tehnoloogiates.

Okste ja lehekottide asukohta ei ole tarvis eelnevalt registreerida. Need viiakse ära kõigi Viljandi linna territooriumil olevate elamute (kortermajad, ridaelamud ja eramud), lasteaedade ning koolide juurest.

Et vältida segaolmejäätmete lehekotti peitmist, lõigatakse kotid enne tühjendamist katki. Kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse segaolmejäätmeid, siis neid kotte ära ei viida.

Aia- ja haljastusprahi äraandmine ei ole kellelegi kohustus, vaid täiendav võimalus jäätmetest tasuta vabaneda. Eraisikud kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Viljandi linnas saavad aia-ja haljastusjäätmed ka ise jäätmejaama tasuta üle anda. Jäätmejaam asub aadressil Pärnu maantee 36 ning on avatud iga päev kell 8–20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles