Uus keskus paneb metalsed ideed idanema

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe tööstuspargis avati sihtasutuse Viljandimaa Inkubatsioonikeskused metallitöökoda.
Männimäe tööstuspargis avati sihtasutuse Viljandimaa Inkubatsioonikeskused metallitöökoda. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kultuuriakadeemiaga tihedalt seotud sihtasutus Viljandimaa Loomeinkubaatorid avas reede pärastlõunal Männimäel uhiuue metallitöökeskuse, mille ehitamine ja sisustamine läks maksma ligi pool miljonit eurot.

Keskuse tehnoloogi Kristjan Sisa sõnul on nüüdsest nende juurde oodatud abi otsima eeskätt need, kelle peas mõlgub mõni uus metallitööga seotud äriidee või kes vajavad soodsaid tingimusi tootmisprotsessi käivitamiseks. Lisaks saavad kultuuriakadeemia rahvusliku metallikunsti eriala tudengid kaasaegses töökojas oma praktikaid läbida.

„Meie käsutuses on väga head tehnilised vahendid. Samuti pakkuda ka laia oskusteavet, sest esiteks toetavad meid kultuuriakadeemia õppejõud ning teiseks siinsamas kõrval asuva Viljandi suurima metalliettevõtte spetsialistid,“ rääkis Sisa.

Inkubaator asub Reinu teel aktsiaseltsi Viljandi Metall territooriumil ning selle rajamist rahastas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles