Keskkonnainspektsioon: kudevate kalade püük on karmilt karistatav

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsioon tuletab meelde, et kudeajal on veekogudel haugipüük keelatud.
Keskkonnainspektsioon tuletab meelde, et kudeajal on veekogudel haugipüük keelatud. Foto: Madis Luik

Keskkonnainspektsioon tuletab meelde, et kudeajal on veekogudel haugipüük keelatud ning keelu eiramine toob kaasa karmi karistuse.

Kalapüügieeskirja järgi on siseveekogudel jäävabas vees keelatud haugi püüda 15. märtsist 10. maini, välja arvatud Võrtsjärvel, kus püügikeeld kehtib 15. märtsist 30. aprillini. Merel on haugipüük keelatud 1. märtsist 30. aprillini.

Keskkonnainspektsioon teeb kudeaegadel veekogudel tugevdatud järelevalvet. Samuti korraldatakse ühisreide politsei- ja piirivalveametiga. Suur abi on ka keskkonnainspektsioonile tulevatest teadetest, eriti siis, kui nende juures on täpsed andmed.

Kudeaegne püügikeeld on kehtestatud selleks, et suguküpseks saanud kalad saaksid panustada kalavarude taastootmisse, ning see kehtib enamiku meie oluliste kalaliikide puhul.

Ebaseadusliku püügi eest näeb seadus füüsilisele isikule ette rahalist karistust kuni 300 trahviühikut ning sellele lisandub keskkonnale tekitatud kahjude hüvitamine. Et keeluajal ja keelatud vahenditega püüki peetakse raskeks kalapüüginõuete rikkumiseks, tuleb selle korral hüvitada kalavarudele tekitatud kahju viiekordselt, haugi puhul 35 eurot isendi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles