Kümme aastat tagasi näis mobiilse interneti tulevik tumedavõitu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2004. aastast pärit fotoseeria näitab väiksemahulise kirja vastuvõtmist mobiiltelefoni Sony Ericsson T68i ekraanil. Samamoodi saaks see telefon sellise lühikese kirjaga hakkama ka nüüd.
2004. aastast pärit fotoseeria näitab väiksemahulise kirja vastuvõtmist mobiiltelefoni Sony Ericsson T68i ekraanil. Samamoodi saaks see telefon sellise lühikese kirjaga hakkama ka nüüd. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kümmekond aastat tagasi ei osanud mobiilsidepakkujad ennustada kiirele mobiilsele andmesidele sugugi nii säravat tulevikku, nagu me nüüd tunnistada võime.

2003. aasta 9. juulil avaldas «Postimees» loo «Mobiilside viimane sõna on Eestile kallis». Kätte oli jõudmas tärmin, kui mobiilifirmad pidid otsustama, kas nad soovivad osta kolmanda põlvkonna ehk 3G võrkude rajamise luba.

«Selle miljarditesse kroonidesse küündiva hinna, Eesti väiksuse ja tehniliste raskuste tõttu ei pruugi uut süsteemi siin oodata hiilgav tulevik,» vahendas «Postimees».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles