Kopra turismitalu sattus haamri alla

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki osaühing Kopra pidi juba mullu juunis võlakoorma all hinge vaakuma, võeti talu peremehe Rudo Puksi näpunäidete järgi kompleksis ette uue laululava ehitus.
Ehkki osaühing Kopra pidi juba mullu juunis võlakoorma all hinge vaakuma, võeti talu peremehe Rudo Puksi näpunäidete järgi kompleksis ette uue laululava ehitus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastaid Viljandimaa puhkemajanduse üheks vapilõviks olnud Kopra turismitalu on juba mõnda aega suurtes majandusraskustes vaevelnud. Möödunud aasta lõpul kuulutas kohus välja ettevõtte pankroti ning avas tee kompleksi sundmüügiks.

Pankrotistunud osaühingu Kop­ra juhatuse liige, talu peremees Rudo Puks tunnistas, et äri on ummikus, kuid keeldus maksejõuetuse põhjusi detailsemalt valgustamast. Tema väitel polevat veel midagi lõplikult selge, mistõttu sobiks talle toimunu tagamaid avalikkusega jagada kunagi kaugemas tulevikus. Mõistes, et «Sakala» ei loobu teema kajastamisest, tõotas Puks kohaliku ajalehe ees suu jäädavalt lukku keerata.

Samas võis põgusast jutuajamisest välja lugeda, et Rudo Puks pole oma mõtteis turismitalu pidamisega hüvasti jätnud. Seda kinnitab muu hulgas seegi, et koht on 2035. aastani antud rendile osaühingule Kopra Turismitalu, mille ainuomanik on tema elukaaslane Andra Jõras. Juhul kui talu peaks rändama uue omaniku kätte, läheb talle ka rendileping ning siis on juba poolte omavahelise kokkuleppe küsimus, kas see jääb kehtima või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles