Rattamaratoni rajameistrid töötavad paksus lumes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaratoni rada kaks nädalat enne starti.
Mulgi rattamaratoni rada kaks nädalat enne starti. Foto: VILJANDI RATTAKLUBI

5. mail startiva Mulgi rattamaratoni rajameistrid olid sel nädalavahetusel ametis trassi tähistamisega. Erinevalt paljudest varasematest aastatest tuli seda tööd teha kohati paksus lumes.

Mulgi rattamaraton avab tavapäraselt Eesti rattamaratonide sarja ning korra kohaselt peab rada olema tähistatud vähemalt nädal enne starti, sest siis saavad huvilised osaleda avatud raja sõidus.

Tänavu tuleb nii avatud raja sõidule minejatel kui maratonipärval startijatel suure tõenäosusega arvestada kohati päris lumiste oludega. Seda eriti Holstre-Polli suusaradadel, kus veel nädal tagasi suusatadagi sai.

5. mail kell 12 algavale Mulgi rattamaratonile on end paar nädalat enne starti kirja pannud ligi 1000 osalejat. Neist 700 läheb pikale distantsile ja 300 poolmaratonile. Kogu suve vältava ning kaheksast etapist koosneva rattamaratonide sarja avavõistlus on igal aastal Viljandisse meelitanud ligi 2000 ratturit ning sellist osalejaskonda on oodata ka tänavu.

“Traditsiooniliselt on Mulgi rattamaraton aasta esimene suur võidusõit. 5. maiks tunnevad sajad ratturid võistlusnälga ning soovivad mulluste konkurentidega taas jõudu katsuda,» selgitas Viljandimaa metsadel, põldudel ja matkaradadel kulgeva maratoni populaarsust Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt.

Maratoni peakorraldaja sõnul leiab Mulgi rattamaratonilt endale sobiva sõidu iga rattasporti armastav huviline. Kui pikemale, 60 kilomeetri pikkusele võistlusele asudes tuleb arvestada, et rada nõuab vastupidavust ning kohati ka häid rattavalitsemise oskusi, siis 35 kilomeetri pikkune poolmaraton sobib ka vähe treeninud matkajale.

«Poolmaratoni rada sobib suurepäraselt neile, kes armastavad rattaga puhkepäevadel matkamas käia ja soovivad proovida võistlusega kaasaskäivat melu,» julgustas ta rattureid. «35 kilomeetri pikkune rada on tehtud nii, et selle jõuaksid läbi vändata ka väikese ettevalmistusega ratturid.»

Maraton pika distantsi start antakse Viljandi staadioni kõrval asuvast parklast 5. mail kell 12, poolmaratoni sõitjad alustavad kell 13.20. Lastesõidud algavad kell 12.10.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles