Vanglat ei taha keegi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vangla.
Viljandi vangla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Justiitsministeeriumi püüdlused leida Viljandi vanglale uus omanik jooksid liiva, sest 13,5 miljoni krooni eest ei tahtnud keegi seda kesklinnas asuvat kinnistut endale saada.


Ministeerium teatas vangla oksjonist ligi kuu aega tagasi ning selle aja jooksul oli ametnike jutu järgi ka asja vastu huvi tuntud. Eile kell 11 lõppenud enampakkumisele ei tulnud aga ühtegi sooviavaldust.


«Jätkame kinnistu võõrandamist vabamüügis,» teatas justiitsministeeriumi avalike suhete osakonna juht Ivi Papstel.

Kas alghinda langetatakse, ei osanud Papstel eile öelda. «Seda alles otsustatakse,» lisas ta.


Seni kuni kinnistu on riigi oma, seal mingeid ehitustöid ei tehta.

Viljandi linnapea Kalle Jentsi sõnul ei kavatse linnajuhid hakata ministeeriumilt nõudma, et see vanglaga midagi ette võtaks ja seal asuvaid maju lammutama hakkaks. «Me teame ju hästi, milline on riigi rahaline seis, ja selliste nõudmiste esitamine poleks mõistlik,» lausus ta.

Küll aga ütles Jents, et soovib ministeeriumi esindajatega vestelda vangla kinnistuga seotud tulevikuplaanidest. Praegu on linnajuhid saanud vaid kantsleri allkirjaga kirja, milles seisab, et enne müüki on kavas suurem osa vanglahoonetest lammutada ja rajada kinnistut läbiv tee. Sellest ideest on omanik tegelikult loobunud.

Kinnisvarabüroo Uus Maa Viljandi büroo juhataja Reet Raudsepp arvas juba kuu aega tagasi, et vanglale 13,5 miljoni krooni eest ostjat ei leita. «Hind pole eriti atraktiivne,» leidis ta.

Kehtiva korra kohaselt võib vangla territooriumile ehitada nii äri- kui elumaju. Kaks kõige vanemat hoonet tuleb muinsuskaitsjate nõudmisel alles jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles