Kraaksujaid pole millegi uuega peletada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnavalitsus on hakanud saama hulgakesi kraaksuvatest varestest häiritud linnakodanike kõnesid. Mure lahendamiseks on omavalitsuse käed aga lühikesed, sest juuli keskpaigani kestval pesitsusajal ei tohi tiivuliste rahu häirida ning ühtegi head linnupeletit pole samuti teada.

Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et enim teateid varahommikul kraaksuma hakkavatest varestest on tänavu tulnud Põhja puiestee ja Ida tänava kandist. Linnale kuulub seal kandis neli puud, ülejäänud jagunevad korteriühistute vahel.

Aegade jooksul on Viljandis katsetatud mitmesuguseid võimalusi, kuidas linnuparvedest lahti saada või neid vähemasti hajutada, ent seda suurema eduta. Näiteks 2008. aastal seadis linnavalitsus Laidoneri pargi puude otsa nelikümmend erksavärvilist lipikut. Need mõjusid väga lühikest aega, sest linnud harjusid nendega kiiresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles