Politsei hoiatab: kelmid petavad Viljandi inimestelt raha välja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kui eile hoiatas politsei inimesi Võrumaal tegutsevate petturite eest, siis täna on kelmid õnne proovinud Viljandimaal. Vähemalt 500 eurot on nad suutnud ka kätte saada.


Viljandi politsei on saanud täna mitu teadet, et linnas ja maakonnas elavatele inimestele on teatatud õnnetusse sattunud lähedasest ning pakutud võimalust raha eest probleem lahendada. Inimestele annab helistaja ka telefoninumbri, millele tagasi helistada, et üksikasjades kokku leppida.

Kahjuks jõudis üks Viljandis elav vanaproua oma ukse taha ilmunud vene keelt kõnelevale mehele ka 500 eurot anda. Politseile teatati juhtunust alles siis, kui kannatanule öeldi, et nii peteti temalt raha välja.

Politsei palub kõigil, kellele tehakse niisugune telefonikõne, teatada sellest kohe Viljandi telefonil 433 8911 või 110. Kui arvatav petja teeb ettepaneku tagasi helistada, tuleks number üles märkida ning samuti politseile teada anda.

«Mitte mingil juhul pole vaja raha maksta,» rõhutas politsei pressiesindaja Agu Lall. «Kõik, kes seda teadet loevad, peaks oma eakate sugulaste ja tuttavatega ühendust võtma, hoiatama neid leviva petuskeemi eest ning rääkima, kuidas sellise kõne korral oleks õige käituda. Kindlasti tuleks suhelda sel teemal nende sugulastega, kes eestikeelseid uudiseid ei loe.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles