Repliik: Soodusaeg

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kriisi ajal on tekkinud üks tobe surnud ring: majanduse elavdamiseks oleks hädasti vaja, et inimesed kulutaksid natukenegi rohkem raha, kuid paljudel pole seda kulutada ning kellel ka on, hoiab seda veel mustemate aegade tarbeks.


Kõige tobedam on see ring ehituses, kus hinnad on võrreldes aasta-kahe tagustega meeletult kukkunud. Praegu oleks parim aeg ehitada ja remontida. Ent kust võtta selleks raha?



On siiski üks seltskond, kes saab oma kogutud raha just nüüd kõige mõistlikumalt investeerida, nõnda ehitajaile ja tootjaile teenistust pakkuda ning samal ajal majandust elavdada. See seltskond on korteriühistud.



Usun, et paljudel neist on kontole kogutud vähemal või suuremal määral raha, mis on mõeldud tulevikutööde tarbeks, aga ikka on eri põhjustel edasi lükatud töid, mis pole lausa hädavajalikud. Just nüüd, kui hinnad all, on õige aeg sajalisi luhvtitada ja mõni suurem töö ette võtta. Niisama oma rahahunniku otsas istuda pole mõtet. Minu koduühistu igal juhul tegutseb agaralt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles