Ugala suves on viis lavastust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Kirsi käe all valmib Vargamäel lavastus «Vanad ja noored».
Vallo Kirsi käe all valmib Vargamäel lavastus «Vanad ja noored». Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

1920. aastal Eesti teatriloos suvelavastuste mängimisega algust teinud Ugala toob sel suvel publiku ette viis lavateost.

31. mail esietendub Viljandis Koidu seltsimajas Martin Alguse «Arioso». Seda etendatakse kuuel õhtul.

26.—30. juunini mängitakse kuus korda Läänemaal Saueaugu teatritalus Ott Aardami «Mee hinda». 3. augustil esietendub Vargamäe rehetares Anton Hansen Tammsaare «Vanad ja noored». Vargamäel antakse kümme etendust.

Viljandis Kaevumäel esietendub 9. augustil «Viimne võttepäev», mis kõneleb «Viimse reliikvia» valmimisest. Seda mängitakse kuuel õhtul. Suve lõpetuseks läheb teater 22.—30. augustini Tallinna botaanikaaeda mängima äsja Oleg Titovile Salme Reegi preemia toonud koguperetükki «Tuul pajuokstes».

Martin Alguse näidendi «Arioso. Nähtamatu õhk» lavastab Taago Tubin ning see valmib Ugala teatri ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ühistöös. Lugu leiab aset suvel enne Esimese maailmasõja puhkemist. Õhk on täis äikese ja sõja eelaimust, hägustuvaid lootusi ja kustuvaid ambitsioone, vastamata armastust ja unistusi. Peategelane on noor edasipüüdlik ametnik, kes pälvib hea töö eest puhkusereisi kaunisse kuurorti.

Vallo Kirsi käe all valmivas lavastuses «Vanad ja noored» avaneb igavene kokkupõrge kahe põlvkonna vahel. Noored on ikka hakkamist täis ja tahavad ümbritsevat parandada. Vanad on tasakaalukamad ega kipu nii kergel käel muutma seda, mis alati on töötanud.

«Viimne võttepäev» on humoorikas lavastus «Viimse reliikvia» viimsest võttepäevast. Kaevumäe laval etendatakse legendaarsete stseenide filmimist, võttepäeva olustikku ning meeskonna ja näitlejate vahelisi suhteid. Autor on Ilmar Raag, lavastaja Peeter Simm ja kunstnik Mare Raidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles