Akadeemia valmistub esimeseks kevadiseks dessandiks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu viiakse Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsu-, teatri- ja muusikatudengite diplomitööd Kultuuridessandi nime all esimest korda Viljandist välja: neist saab osa 6.—18. maini Tartus, Rakveres ja Tallinnas.

«Eesmärk on näidata rahvale, kui palju andekaid ja tegijaid noori tänavu akadeemia lõpetab,» ütles Kultuuridessandi projektijuht ja akadeemia kultuurhariduse osakonna lektor Kristiina Alliksaar. «Meil on kool, kust sirguvad näitlejad ühes lavastajatega, muusikud ja nende mänedžerid, tantsijad, huvijuhid - loovtegevuse õpetajad ning rahvusliku käsitöö, tekstiili ja ehituse loojad. Patt oleks seda kõike vaid Viljandi- ja koolisiseseks jätta.»

Teatrikunsti üheksanda lennu tudengid esitavad noortemuusikali, lastelavastusi, monotükke ja kuuldemängu. Muusikud ja tantsijad ei jää teatrikunsti tudengitele alla. Diplomikontsert «Aitäh, Clifford Brown!» on džässtrompetist Allan Järve kummardus maailmakuulsale trompetimängijale. Tantsukunsti 21. lennu lõpetaja Raho Aadla toob publiku ette tantsulavastuse «Külvist lõikuseni».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles