Aivar Mäe: rahvusooper on hakanud jälle rändama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Lindgreni samanimelise lasteraamatu ainetel valminud Ülo Vinteri ja Ülo Raudmäe muusikali «Pipi Pikksukk» saab täna näha Viljandis.
Astrid Lindgreni samanimelise lasteraamatu ainetel valminud Ülo Vinteri ja Ülo Raudmäe muusikali «Pipi Pikksukk» saab täna näha Viljandis. Foto: Harri Rospu

Rahvusooper Estonia mängib täna taas üle hulga aja Viljandis. Ugala teatri lavale tuuakse Ülo Vinteri ja Ülo Raudmäe muusikal «Pipi Pikksukk» Andres Dvinjaninovi dramatiseeringus.

Rahvusooperi Estonia peadirektor Aivar Mäe, «Pipi Pikksukk» esietendus Estonias enam kui 40 aastat tagasi ning püsis lavalaudadel tervelt veerand sajandit ja 400 mängukorda. Tänapäeva kontekstis on need müstilised arvud.

Väidetakse jah, et praegu pole selliseid arve enam võimalik saada. Meie tulime «Pipiga» uuesti välja kaks aastat tagasi. Nädalavahetusel olime Pärnus ja pühapäeval oligi seal juba 50. etendus. Nii et Viljandis tulevad 51. ja 52. Aeg läheb tormilisemalt, eelmine kord mängiti seda ju ligi 30 aastat! Koosseisud läksid pensionile ja järjest uued tulid peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles