Arvamusliidrid otsisid palgatõusu lätet

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusliidrite lõunasöögil esinesid (eest) ettevõtja Arno Kütt, Eesti tööandjate keskliidu palgauuringu projektijuht Kadri Seeder, majandusanalüütik Maris Lauri ning Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand.
Arvamusliidrite lõunasöögil esinesid (eest) ettevõtja Arno Kütt, Eesti tööandjate keskliidu palgauuringu projektijuht Kadri Seeder, majandusanalüütik Maris Lauri ning Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand. Foto: Elmo Riig / Sakala

Miks on Viljandimaa palgad nii madalad ja kuidas neid tõsta? Nendele küsimustele proovisid eile pärimusmuusika keskusesse «Sakala» ja Euroopa Parlamendi korraldatud arvamusliidrite lõunale kogunenud inimesed vastust leida. Või vähemalt vastustele natuke lähemale jõuda.

Tänavuse, järjekorras kuuenda arvamusliidrite lõuna teemavalik oli tingitud tõigast, et kuigi statistikaameti andmeil on töötus Viljandimaal riigi väiksemaid, et mitte öelda kõige väiksem, on ka siinsed palgad ühed Eesti madalamad. Klassikalise reegliga, et hinna määrab nõudluse ja pakkumise vahekord, seesugune olukord kokku ei lähe.

Tark töö

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles