Riigikogu komisjon selgitab rahapesuseaduse muutmise vajadust ja võimalusi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud riigiasutused tõdevad, et postkontoris sularahas paarieurose elektriarve maksmises ei tasu näha rahapesu ja terrorismi rahastamise ohtu.
Paljud riigiasutused tõdevad, et postkontoris sularahas paarieurose elektriarve maksmises ei tasu näha rahapesu ja terrorismi rahastamise ohtu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mitu riigiasutust nendib, et paarieurose kommunaalarve postkontoris tasumine ei anna põhjust rahapesu ja terrorismi rahastamise kahtluseks. Kummati pole riigikogu rahanduskomisjonile seni seaduse muutmiseks ühtegi ettepanekut laekunud ja nii asus komisjon selle võimalusi kaaluma alles pärast «Sakala» artiklit.

Eelmisel nädalal kirjutasime, kuidas üks viljandlanna läks Eesti Posti Viljandi kontorisse sularahas elektriarvet maksma, kuid et tal isikut tõendavat dokumenti kaasas polnud, ei saanud ta ka arvet tasuda. Varem polnud tema käest kontoris dokumenti küsitud ning nüüd põhjendati seda rahapesuga. «Aga püha jumal, no mis rahapesu saab olla see, kui maksan elektriarvet, mille suurus on 12 eurot 44 senti?» ei suutnud ta mõista.

Alates märtsist isikut tõendav kaart kaasa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles