Olustvere õppeköögis valmisid kevadroad

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauakaunistuseks valmistas Elli Vendla fruktodisaini tehnikas lillkapsale toetuva porgandi-kaalika-suvikõrvitsakompositsiooni.
Lauakaunistuseks valmistas Elli Vendla fruktodisaini tehnikas lillkapsale toetuva porgandi-kaalika-suvikõrvitsakompositsiooni. Foto: Marko Saarm / Sakala

Olustvere ametikooli õppeköögis askeldas eile peaaegu kolmkümmend oma õpilast ja neile lisaks seitse Leedu Mažeikiai kokakoolis õppivat noort.

Kuu aega Viljandi söögikohtades praktikat teinud leedu noored, kel oli eile Olustveres viimane koolipäev, valmistasid oma rahvusrooga — tsepeliine. Need on mitmesuguse täidisega iselaadsed kartulipallid.

Pontsakaid palle keedupotist taldrikuile sättides rääkisid Laura ja Aušra, et kõige tüütum on selle roa puhul kartuli riivimine, kõige toredam aga hapukoore ja krõbedaks praetud singikuubikutega kaunistatud pallide söömine. Kodus Leedus on tsepeliinid nende toidulaual vähemalt kord kuus, kui mitte igal pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles