Minister: riik peab müksu andma

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Regionaalminister Siim Kiisleri arvates pole liiga paljud vallavanemad võimelised oma kandi elanike muresid lahendama ja osutavad kahetsusväärselt sageli süüdistavalt riigi või kellegi kolmanda poole ning see on teda veennud, et sunniviisilisest omavalitsuste liitmisest pole pääsu.

Siim Kiisler, teie büroost viimastel nädalatel laekunud teated on jätnud mulje, justkui oleks haldusreformi uus kava paigas ja Eestis hakataks peagi poolsunniviisil valdu liitma. Samas pole teie valitsuspartner Reformierakond, kes varem on korduvalt haldusreformi põhja lasknud, selle kohta suurt midagi öelnud. Kuivõrd te ise tegelikult usute, et teie praegusel tegevusel mõtet on?

Kõik neli parlamendierakonda toetasid hiljuti vabatahtliku ühinemise soodustamiseks tehtud seadusemuudatusi, mille tulemusena kasvasid näiteks ühinemistoetused. Seega on kõik andnud märku, et nad peavad senisest suuremate omavalitsuste moodustamist põhimõtteliselt õigeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles