Koolinoored lahendavad üheskoos ülesandeid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval asub Eestis ligi 13 600 õpilast ühekorraga lahendama matemaatikaülesandeid. Neist umbes pool tuhat õppurit on korraldajate hinnangul pärit Viljandimaalt.

Ürituse peakorraldaja, Tartu ülikooli teaduskooli metoodiku Raili Vildi sõnul on tegemist maailma ühe populaarsema matemaatikavõistlusega «Känguru», mis üritab populariseerida matemaatikat, mitte võrrelda eri maade õpilaste tulemusi.

««Kängurul» saavad võistlejad lahendada uusi põnevaid mängulisi ülesandeid ning lisaks teadmistele on olulised nutikus ja loovus,» rääkis Vilt.

Võistlus leiab aset neljas vanuserühmas: III ja IV klassi õpilased võistlevad ekolieridena, V ja VI klassid benjaminidena, VII ja VIII klassi õpilased kadettidena ning IX ja X klassi osavõtjad juunioridena.

Tund ja 15 minutit kestval võitlusel peavad ekolierid lahendama 24 valikvastustega ülesannet ning ülejäänud 30 rahvusvahelises koostöös valminud ülesannet, mis on jagatud raskuse järgi kolmeks.

Tulemused võetakse kokku mai esimeseks pooleks. «Kümmekond saavad korralikud auhinnad ja tuhatkond «Känguru» sümbolitega meeneid. Kleepsu känguruga saavad kõik,» ütles Vilt.

«Känguru» võistlus on pärit Austraaliast ning sealt pärineb ka võistluse nimi. Osavõtjaid on 59 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles