Paberist bussipiletid kaotavad aprillis kehtivuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvasti
Tuvasti Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal lõpeb Viljandi linnalähiliinidel seitse kuud väldanud üleminek elektroonilistele piletitele ning seetõttu saab pabertalonge bussisõidu eest tasumiseks kasutada veel nädala lõpuni, 31. märtsini.

Viljandi maavalitsus juhib kõigi sõitjate tähelepanu sellele, et alates 1. aprillist ei kehti linnalähiliinidel enam paberist talongid. Ostetud ja kasutamata jäänud talonge tagasi ei osteta ja ümber ei vahetata.

Sellega lõpeb Viljandi linnalähiliinidel mullu 1. septembril alanud üleminek elektroonilisele piletisüsteemile. Paberist kuukaartide ja paberist õpilaskaartide müük lõpetati mullu 30. novembrist ning pabertalongide müük tänavu 1. jaanuarist.

Alates 1. aprillist saab Viljandi linnalähiliinide bussides sõitmiseks kasutada vaid elektroonilisi pileteid: perioodikaarte ja ettemaksukaarte. Ühtlasi tuletab maavalitsus meelde, et sõiduõiguse annab ainult bussis oleva tuvastiga registreeritud ehk valideeritud elektrooniline kaart. Kaardi tuvastamata jätmine on võrdsustatud ilma piletita sõitmisega.

Need, kel elektroonilist kaarti pole, saavad bussist osta üksikpileti.

Elektroonilisi kaarte saab osta ja vajalikke pealelaadimisi teha:
• Viljandi linnalähiliinide bussides (väljaspool tippkoormuse aega, sest buss peab püsima graafikus)
• aktsiaseltsi MTG Viljandi piirkonna kontoris Pargi tänav 5-b
• Viljandi bussijaamas
• Eesti Posti Viljandi kesklinna kontoris ning Eesti Posti müügipunktides Paalalinna Maksimarketis, Männimäe Selveris ja Viiratsis.

Perioodikaart kehtib 30 kalendripäeva ja maksab 14 eurot. Õpilase perioodikaardi kehtivus on 30 kalendripäeva ja hind 10 eurot. Ettemaksukaardile laetav summa on sõitja valikul kas 5, 10, 20 või 30 eurot ning selle summa kasutamisel ei ole ajalist piirangut. Elektroonilise kaardi soetamise korral lisandub kaardi tagatisraha 3 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles