Politseijuhid kiitsid Viljandimaad

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas esinesid tänavusel turvalisuse teemalisel nõupidamisel ettekandega politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt ning prefekt Tarmo Kohv.
Teiste seas esinesid tänavusel turvalisuse teemalisel nõupidamisel ettekandega politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt ning prefekt Tarmo Kohv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefekti Tarmo Kohvi sõnul on Viljandimaa jätkuvalt Mandri-Eesti kõige turvalisem maakond. Samas ollakse siin endiselt kimpus roolijoodikutega.

Teisipäeval Vana-Võidus prefekti ettekannet kuulanud vallavanemad, linnapead ja riigiasutuste kohalikud juhid võtsid kiitva kokkuvõtte vastu üksmeelse aplausiga. Mõni minut varem oli neil siiski põhjust osade oma kandi elanike pärast silmad maha lüüa, sest nood kipuvad järjekindlalt alkoholi pruukinuna autorooli istuma.

«Statistika kohaselt on Lõuna-Eesti keskmine roolijoodik 19–26-aastane noormees, kes on korralikult juua täis, ehk kriminaalses joobes,» iseloomustas Tarmo Kohv ohtlikke tegelasi, keda politseinikel tuleb siinsetel teedel pidevalt ohjata. «Ka jalgratturitega on pidevalt üks igavene jama,» viitas ta lisaks neile, kes purjuspäi sadulasse tikkudes oma elu maanteepervedel ohtu seavad.

Nii prefekti kui Viljandi politseijaoskonna juhi Alvar Pähkli sõnul on panevad korrakaitsjad sel aastal rõhku ennetustööle, millega loodetakse liikluses kannatada saavate inimeste arvu vähendada. Seejuures avaldasid nad heameelt, et seaduskuulekad viljandimaalased on kahtlaselt käituvat sõidukijuhti märgates altid politsei numbrit valima.

Kohtumist korraldanud omavalitsuste liidu teatel on sellistel nõupidamistel pikk ajalugu: sedapuhku käsitleti maakonna turvalisuse küsimusi kümnendat korda. Kohvi ja Pähkli kõrval esines politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt, kes rääkis Schengeni õigusruumist ning olukorrast Eesti piiridel. Lõpetuseks käsitles maavanem Lembit Kruuse riigivõimu organite koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles