Punased puusärgid ja nüsitud jäsemed

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

MULLE MEELDIS poisikesena joonistada. Kõik olulisemad sündmused leidsid esimesel võimalusel koha paberil. Suurelt ja värviliselt. Nii «ilutses» paljudel minu toonastel piltidel punane kirst, mille serva tagant paistis profiilis valkjas laibanägu.

Ühiskondlikud protsessid peegelduvad laste tegemistes sageli üsna üks ühele. Sealtmaalt, kus pool Eestit asub laupäevaõhtuti superstaari televõistlusele kaasa elama, siginevad ka lasteaedade mängunurkadesse Rasmus Rändveed, Karl-Erik Taukarid ja Elina Bornid. Kui osutan ekraanil mullusele eurolauljale ning pärin oma kolmeaastaselt tütrelt, mis selle onu nimi võiks olla, ei kuuluta ta kõiketeadvalt mitte lihtsalt «Ott Lepland!», vaid «Minu Ott Lepland!».

Mõeldes sellele, et minu esimestele aastatele jätsid kustumatu jälje Nõukogude Liidu kommunistliku partei liidrite matused, polegi ehk tema valik kõige hullemate killast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles