Kalju Komissarov lavastab Saaremaal «Igavest kaptenit»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Komissarov
Kalju Komissarov Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile tutvusid Kuressaare linnateatri tänavuse suvelavastuse «Igavene kapten» lavastaja Kalju Komissarov ja kunstnik Silver Vahtre tulevase mängupaigaga vanas sadamaaidas.


«Mulle meeldib väga, kui teatrit tehakse imelikes kohtades, mitte ainult teatrimajas. Ja suvel seda enam,» rääkis Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakonna juhataja Kalju Komissarov «Oma Saarele». «See on tõesti vapustavalt huvitav ruum ja ma kujutan ette, et see võib rahvale meeldida, mis siin lõpuks olema hakkab.»

Urmas Lennuki kirjutatud näidendi peateema on lavastaja sõnul armastus. «Tükk on armastusest, kõige tähtsamast asjast - millest muust siis ikka on mõtet rääkida,» muigas Komissarov, kes Kuressaares lavastab esimest korda.

Kuressaare linnateatri direktor Piret Rauk ütles, et ta on Kalju Komissarovit mitu aastat lavastama kutsunud. «Ja kui ta eelmisel suvel «Draakoniga» kursuse juhendajana Saaremaale sattus, siis hakkasid asjad juba konkreetsemat kuju võtma.»

«Igavese kapteni» peaosalist kehastab Allan Noormets Tallinna linnateatrist, kaasa löövad veel Jüri Vlassov Endlast, Hannes Prikk ja Merilin Kirbits Viljandi kultuuriakadeemiast. Suvelavastuse proovid algavad juunikuus ja esietendus on 30. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles