Saksa vabatahtlikud kutsuvad arutlema homoseksuaalsuse üle

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembrikuus esines sakslanna Lilia Held (paremal) kultuurimajas peetud vabatahtlike tunnustusüritusel. Nüüd kutsub ta kõiki Kondase keskusesse arutlema homoseksuaalsuse üle.
Detsembrikuus esines sakslanna Lilia Held (paremal) kultuurimajas peetud vabatahtlike tunnustusüritusel. Nüüd kutsub ta kõiki Kondase keskusesse arutlema homoseksuaalsuse üle. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi päevakodus Vinger vabatahtlikuna tegutsev sakslanna Lilia Held kavandab koos teise saksa vabatahtliku Saskia Schmitziga järgmiseks kolmapäevaks kella 17—19 Kondase keskusesse üritust, kus arutatakse homoseksuaalsuse teemadel.

«Seda teemat on Viljandis seni vähe käsitletud, samas tundub, et siinsed inimesed ei suhtu homoseksuaalidesse eriti sallivalt,» ütles septembrikuust Viljandis elanud ja töötanud Lilia Held, kes on oma kodumaal Trieri ülikoolis psühholoogiks õppinud.

«Eestis kogutakse allkirju homoseksuaalsete abielude vastu, seega arvame, et on mõistlik nüüd see teema ka Viljandis tõstatada,» selgitas Lilia Held, viidates sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks levitatavale petitsioonile, millele korjatakse allkirju samasooliste paaride kooselu seadustamise vastu. «Kui olen siin samasoolisusest kõnelnud, siis on seda püütud vältida, samas on antud mõista, et ei ole aktsepteeritav, kui keegi on homoseksuaalne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles