Koolid näitavad oma sisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et tutvustada õppimistingimusi, kutsuvad kõrgkoolid alanud koolivaheajal noori külla.

Kolmapäeval, 20. märtsil ootab Tartu ülikool gümnasiste ja kõrghariduse huvilisi lahtiste uste päevale. Toimub minimess, kuulata saab loenguid ja tutvuda teaduskondadega. Tallinnast, Narvast, Pärnust, Viljandist, Otepäält ja Võrust viib huvilised Tartu ülikooli juurde eribuss.

Päev algab kell 11 ülikooli peahoone aulas õpilastele mõeldud infotunniga, kus tervitussõnad ütleb Tartu ülikooli teadusprorektor Marco Kirm. Kõrgharidusest kui võimaluste ja valikute kujundajast räägib sotsioloogialektor Kairi Kasearu ning üliõppimisest kõneleb haridusteaduse kolmanda kursuse üliõpilane Silver Ool.

Ülikooli peahoone fuajees peetaval minimessil on esindatud kõik teaduskonnad ja kolledžid ning huvilistel on võimalik esitada küsimusi, tutvuda sisseastumistingimuste ja õppimisvõimalustega.

Teaduskondades on avatud loengud, osaleda saab infotundides, kus tutvustatakse lähemalt sisseastumistingimusi ja õppekavu. Uute tudengitega ootavad kohtumisi nii õppejõud kui üliõpilased, et muljetada õppimisest ja ülikoolilinna tudengielust.

Soovijad saavad tasuta vaadata Ahhaa meditsiinikollektsioone, käia ekskursioonil ülikooli raamatukogus, spordiklubis ja üliõpilaselamutes. Prii sissepääs on ka Tartu ülikooli muuseumidesse.

Samal päeval on lahtiste uste päev veel neljas Tartu kõrgkoolis. Õpihuvilisi ootavad ka Eesti maaülikool, Eesti lennuakadeemia, kõrgem sõjakool ja Tartu tervishoiu kõrgkool.

Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil. Hommikul kell 8 algavad avatud loengud, seejärel saab kooliga tutvuda infolauas ja Omakultuurikohvikus. Magistriüliõpilane Monika Hint tutvustab oma magistritöö teemat, luutöötlemise tehnoloogiat.  Ühtlasi antakse ülevaade pärandtehnoloogia magistriõppekavast. Käsitöö osakonna projektijuht Kristi Tuum viib Turu tänava sepikojas läbi metallitöö õpitoa. Mustas saalis näidatakse kell 15 kõigi osakondade üliõpilaste koostöös sündinud kultuuriakadeemiat tutvustavat dokmängufilmi.

Tallinna tehnikaülikool kutsub külla 19. märtsil. Väljastpoolt Tallinna saab avatud uste päevale sõita tasuta bussidega ning õhtul samade bussidega koju tagasi. Et energiat jätkuks õhtuni, pakutakse osalejatele lõuna ajal sooja suppi ja muud kosutavat. Täpse sõiduinfo ja päevakava leiab kooli veebilehelt.

Tallinna tervishoiu kõrgkool kutsub erialadega tutvuma 21. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles