Kommentaar: Mida kaevetöid tehes silmas pidada

, Elioni meediasuhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Piirsalu
Ingrid Piirsalu Foto: Peeter Langovits/Postimees

Saabumas on kevad ning kinnistuomanikel ja majavaldajatel tekib taas võimalus asuda oma valdustes ehitama, kraavi kaevama, aiaposte paigaldama või puid ja põõsaid juurima.

Selliste kaevetööde käigus on vahetevahel vigastatud sidekaableid, mistõttu on tummaks jäänud telefonid või kadunud telepilt. See põhjustab palju pahameelt nii kaevetööde tegijale kui tema naabritele. Naabrid pahandavad teenuste puudumise pärast ja kaabli lõhkuja peab hüvitama selle taastamiskulud ning kahjunõuded. Mida tuleks niisuguste juhtumite vältimiseks enne kaevetööde alustamist teha?

Kõigepealt võtke ühendust Elioni spetsialistiga ja uurige välja, kus kaablid paiknevad, sest paljud neist on paigaldatud aastakümnete eest ja nende kohta pole omavalitsusel ja maaomanikel täpset teavet. Sageli on kinnistu mitu korda omanikku vahetanud ja kaablite kohta käivad dokumendid on läinud kaotsi või jäänud vormistamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles