Repliik: Raha mingu õigesse kohta

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Ei möödu ühtki aasta algust, ilma et ajakirjandus võtaks riigikogulasi kuluhüvitiste teemal aasida. Küll piitsutatakse rahvaasemikke kummaliste restoraniarvete, küll liiga luksuslike autode liisimise, küll põhjendamatult suurte sõidukulude eest.

Ma ei kuulu nende hulka, kelle arvates tuleks riigikogu liikmete palku kohemaid mitu korda kärpida ning neid kõigist ametikoha juurde kuuluvatest hüvedest ilma jätta. Selleks et parlament oleks ahvatlev töökoht võimalikult paljudele tarkadele ja teovõimelistele inimestele, peabki ühiskond tagama rahvasaadikutele majandusliku turvatunde.

Nii on ka maakondadest pärit riigikogulaste sõidu- ja eluasemekulude hüvitamine igati loogiline. Me ju tahame, et nad ei kaotaks sidet oma kodukohaga ning tunneksid sisemist sundi oma valijate hüvanguks tegutseda.

Küll aga nõuan ma kodanikuna, et palga kõrval väljamakstavad summad kuluksid sellele, millele need tõepoolest peavad kuluma. Tuttavatele Toompeale toreda turismireisi korraldamine või erakondlike sündmuste kinnitagumine sildi «kohtumine valijatega» all ei ole mingil juhul õigustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles